Pagrindinis / Blogas / Pirmas įrašas

Pirmas įrašas

2020.01.14
#hello_world #pirmas

... Kodėl

Taigi, galiausiai atsirado ir blogo skiltis šiame projekte.

Kam to išvis reikia? Čia pagrinde video, o labai norint kažką rašyt yra gi Medium? Ir pats ilgai galvojau, kitaip būtų atsiradus kur kas ankščiau.

Viena labai paprasta priežastis - SEO :) Interneto platybėse šį projektą labai sunku rasti. Išbandžiau daug įvairių dalykų, bet supratau, kad esminė problema - per mažai teksto, nėra iš kur keywordus generuot.

Kita - norisi šiek tiek pagyvinti turinį. Vien tik pamokos yra kiek niūroka. Gal būt ateityje ir keletą Vlogų padarysiu, nors nieko neprižadu - vistik nemėgstu staipytis prieš kamerą, o ir tinkamos kameros pradžiai reiktų.

Kas naujo

Prieš beveik keturis mėnesius sulaukėm šeimos pagausėjimo, sūnaus Gabrieliaus. Tai aišku turėjo įtakos naujo turinio kiekiui :) Rašyt laiko atrandu, tačiau įrašinėt video pakankamai didelis iššūkis. Bet kaip sakoma sėkmė mėgsta pasiruošusius, taigi visko nenumetu, stengiuosi būti pasiruošęs tiems retiems protarpiams kai vis tik galiu įrašyt video.

Ateities planai

Esu numatęs kelias video temas:

  • Django atvirkščiai - paleisti Django puslapį, tačiau ne su start_project, o lipdant nuo pat pamatų. Tikslas parodyt kaip jis veikia iš vidaus įnešant aiškumo žmonėms, kurie trokšta suprast ką daro

  • Python produkcijoje (savo VM, o ne Heroku) - labiau DevOpsinė tema, tačiau mano manymu, kiekvienas geras programuotojas turi suvokti.

  • Puslapis su Ruby On Rails. Tiesiog nėra tikslo aklai orientuotis į Python. Nesu Rubistas, tačiau kelis projektus su RoR teko kurti (šis puslapis, beje, irgi ant RoR). Manau pavyks minimalų puslapį sukurti :)

  • DataScience pamokų serija. Pamokyt kaip naudotis Jupyter Notebook, Pandas. Gal būt keli paprasti uždavinukai su ScikitLearn.

Daugiau temų kaip ir nesu suplanavęs, bet manau darbo yra tikriausiai visiems metams (mano tempais, žinoma)

Autorius

Šarūnas Navickas
Šarūnas Navickas
Projekto iniciatorius, video autorius, puslapio programuotojas

Šiuo metu Duomenų Inžinierius Ovoko

Komentarai
Šis puslapis naudoja sausainėlius Kam naudojami sausainėliai?